2021-06-28 10:45:08 | News | ID : 2806 | Visit : 620
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک اظهار داشت: طی سه ماهه نخست امسال مطالعات 5 پروژه عمرانی ملی به روش میدانی ژئوالکتریک در سطح کشور به پایان رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، مجید کیانپور، مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: برای آشکارسازی اثرهای سطحی حاصل از عبور امواج الکتریکی و یا الکترومغناطیسی درون زمین از كاوشهاي الكتريكي، به روشهاي ژئوفيزيكي استفاده میشود.
کیانپور ادامه داد: با بكارگيري روشهاي الكتريكي، ميتوان پتانسيل و ميدانهاي الكترومغناطيس را كه بطور طبيعي در زمين وجود دارد و یا بطور مصنوعي در آن ايجاد ميشود را اندازهگيري کرد و در این میان، روش مقاومت ویژه الکتریکی یک فرآیند متداول در مطالعات ژئوفیزیکی برای تشخیص اختلاف در مقاومت ویژه الکتریکی زیرسطحی محسوب میشود.
وی با اشاره به ویژگی و مزیت این روش مطالعه گفت: این روش، موفقیت زیادی در ارزیابی وجود عوارض، پدیدههای طبیعی، ساختارهای زیرسطحی، حل مشکلات و ابهامات زمینشناسی، مطالعات مهندسی عمران و زیست محیطی داشته و به دلیل سرعت بالای برداشت و جمعآوری حجم انبوهی از داده ها و نیز توانایی در شناسایی حفرهها و دیگر ساختارها در اعماق مختلف، بعنوان کاربردیترین روش در مطالعات مهندسی معرفی شده است. از مزایای این روش، سریع و کم هزینه بودن در مقایسه با سایر روشها و امکان بکارگیری در شرایط توپوگرافی سخت میباشد.
کیانپور با اشاره به توانمندی نیروهای متخصص و فنی این شرکت و همچنین بهره برداری از تجهیزات بروز، استاندارد و منحصر بفرد در شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک خاطر نشان کرد: دفتر مهندسین مشاور شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با مجهز بودن به دستگاه ژئوالکتریک 96 کاناله و با تکیه بر بدنه کارشناسی متخصص، آمادگی و توانایی انجام مطالعات میدانی زیر سطحی یک،دو، سه وچهار بعدی تا عمق 250 متر لایههای زمین در زیر ساختهای مرتبط با ساخت و سازهای پروژههای عمرانی در سراسر کشور را دارد.
وی با اشاره به کاربردهای عملی بکارگیری تجهیزات ژئوالکتریک افزود: شناسایی ساختارهای زمین شناسی مانند گسلها ، ناپیوستگیها و لایه بندیها، تخمین سطح آب زیرزمینی، لایههای اشباع از آب، عمق سنگ بستر، تعیین عمق سطح لغزش و تفکیک سطح آب شور و شیرین، تعیین محل قناتهای قدیمی، محل حفرات کارستی ، شناسایی مناطق آلوده به مشتقات نفتی و زبالههای مدفون، شناسایی محلهای گذر آب در بدنه سدهای خاکی، بتنی و مخازن آب، شناسایی موقعیت سازهها و اجسام مدفون ( باستان شناسی) از جمله کاربردهای این تجهیزات خاص است.
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با اشاره به اینکه این مطالعات در پروژههای ملی و استانی، با اهداف مطالعاتی خاصی در کشور صورت گرفته گفت: مطالعه ژئوالکتریک برای بررسی عمق آب زیرزمینی در پروژه فولاد زاگرس اندیمشک، مطالعه ژئوالکتریک برای بررسی محدودههای رانشی محور آزادمهر- آلاشت، مطالعه ژئوالکتریک جهت شناسایی ساختارهای زیرسطحی در محل پروژه پارک آبی شیراز، مطالعه ژئوالکتریک در پروژه تحقیقاتی در اردبیل (برای شناسایی سازه زیرسطحی) و مطالعات تکمیلی ژئوالکتریک در محدوده لغزشی واقع در محور هراز بعد از راهدارخانه مبارکآباد (جاده شکسته) در استان تهران انجام شده است.