1400-09-23 14:51:33 | اخبار | شناسه : 2914 | بازدید : 896
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر وزارت راه و شهرسازی طی سخنانی اظهار داشت: همه باید دست به دست هم بدهیم پژوهشهای انجام شده در کشور را کاربردی کرده و به عنوان یک الزام در صنعت به کار بسته تا از این طریق صنعت در خدمت توسعه همه جانبه کشور قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، مجید کیانپور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به عنوان سخنران مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیراز پژوهشگران برتر وزارت راه و شهرسازی که در سالن همایشهای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد، گفت: شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به عنوان یک شرکت پیشرو در ارائه خدمات فنی و مهندسی و آزمایشگاهی درجهت ارتقاء کیفی پروژههای عمرانی ، در تمام اقدامات خود پژوهش محور حرکت کرده است و سهم مناسب و خوبی در مطالعه و تحقیق داشته و پژوهشهای کاربردی بیشماری را در خدمت صنعت قرار داده و سهم مناسبی در تدوین قوانین و استانداردها در نشریات، فصل نامهها و مجلات پژوهشی- ترویجی داشته است.
کیانپور با اشاره به تاریخچه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و پژوهش در این آزمایشگاه افزود: شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک 67 سال سابقه فعالیت داشته و طی این مدت هیچ گاه از باز آموزی و توانمند سازی و آموزش مهندسین ناظر و حتی پژوهش غافل نشده و در همه حال پژوهش را در خدمت صنعت و الزام به کاربردی بودن پژوهش برای خدمت به صنعت و توسعه زیرساختهای کشور به کار بسته و در این راه تاثیرگذار نیز بوده است.
وی افزود: شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در سال گذشته بیش از 40 هزار نفر- ساعت برای مهندسین دستگاههای اجرایی در سراسر کشور دوره های آموزشی با هدف بازآموزی و روزآمد کردن دانش در بخش نظارت، و کنترل کیفی و حدود 100 هزار نفر- ساعت برای پرسنل آزمایشگاه ، آموزش در قالب سمینارهای مجازی، حضوری و همکاری با شورای فنی درتمامی استانها داشته و سعی بر این دارد که با محوریت موضوع پژوهش تلاش کند با مبادله تفاهم نامههایی باسازمانهای مختلف توسعهای و سازمانهایی که مسوولیت پژوهشی دارند و کمک به ارتقاء کیفی پروژهها کمک میکنند ، همانند سازمان ملی استاندارد ایران و مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی و دانشگاههای مختلف، بتواند نقش مناسبی را در حوزه پژوهش داشته باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سالانه بیش از 2 میلیون و 400 هزار آزمایش در سراسر کشور در بزرگترین شبکه رسمی خدمات آزمایشگاهی خود درسراسر کشور برای کنترل، ارتقاء کیفی و بالا بردن عمر مفید ساخت و سازها در حوزه راه، ساختمان و سایر حوزه های زیرساختی و زیر بنایی مانند سد و دیگر پروژههای عمرانی در کشور از جمله سیستم مدیریت نگهداری دارایی های راه و انجام آزمایشات نوین و غیر مخرب نقش آفرینی بی بدیلی در کشور داشته است.
وی اضافه کرد: به عنوان یک کارشناس در حوزه عمرانی کشور می گویم کشور امروز قبل از آنکه نیاز به پژوهش و تحقیقات جدیدی داشته باشد نیاز به این داریم که از پژوهش های مبتنی بر دانش روز استفاده کرده و ارتباط آن را با صنعت فراهم کنیم و تلاش کنیم که پژوهش را در کشوراجرایی و عملیاتی کنیم، در واقع پژوهش کاربردی را رمز توسعه و پیشرفت و آبادانی کشور و در اولویت قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در این خصوص حلقه مفقودهای در کشور وجود دارد گفت: این حلقه مفقوده ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و دولت نیز در این ارتباط بودجه مناسبی را به بخش پژوهش اختصاص داده است.
کیانپور خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم پژوهشهای موفق و اثبات شده و کاربردی و اجرایی ، در تمام پروژهها الزام آور شود و از این پژوهش ها استفاده شود.
کیانپور با اشاره به حوزه خدمات شهری گفت: در حوزه خدمات شهری بعداز هر حادثه و رویدادی به دنبال راه حل رفتیم و قبل از آن به حوزه پیشگیری ورود جدی نکرده و برنامه ریزی نداشتیم.
وی با بیان اینکه در مدیریت شهری بحث پژوهش را جدی نگرفتهایم گفت: توجه نداشتن به مدیریت پسماند، مصرف انرژی ، حمل و نقل شهری و هوای سالم، این موارد از جمله مقولههایی هستند که وقتی به پژوهش توجه نکنیم آلودگی هوا ، مدیریت شهری را مجبور به محدود کردن دانش آموزان، سالمندان برای حضور در شهر و به تعطیل کشیدن شهر میکند که نشان از فقدان توجه به پژوهش عملیاتی در مدیریت شهری و جدی گرفته نشدن پژوهش است و پژوهشهای انجام شده الزام آور نمیشود.
کیانپور با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای نخست دنیا در مصرف انرژی در دنیا است گفت: ما 5 برابر ترکیه و تقریبا همتراز با چین در مصرف انرژی هستیم، سوای اینکه انرژی در کشور ارزان است متاسفانه در هنگام ساخت ساختمانها به مقوله حفظ انرژی توجه لازم را نداریم و ساختمانهایی را نمی سازیم که انرژی را در خود نگهدارند و ساختمانهایی که ساخته می شود هدر رفت و ائتلاف انرژی دارد پس باید در این حوزه هم از پژوهشهای انجام شده استفاده کنیم و الزام به رعایت آن در احداث ساختمانها داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با بیان اینکه عمر مفید ساختمان در ایران در حدود 25 سال است تصریح کرد: تحقیق و پژوهشهای بسیاری بر روی مصالح ساختمانی و نحوه اجرای ساختمان انجام شده است ولی وقتی به مرحله اجرا میرسیم میبینیم نه مصالح ساختمانی کیفیت لازم را دارد و نه ساخت و ساز به درستی اجرا شده است و در این بخش ما ضعف نظارت و الزام رعایت قوانین را داریم که به اتلاف سرمایه شخصی و منابع ملی منجر می شود اما وقتی پژوهش ها الزام آور شود و نظارت هم انجام شود سرمایه ملی هدر نمی رود و عمر مفید پروژهها نیز افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در ساخت و ساز در کشور نباید به طور یکنواخت عمل کرد، باید ضمن اینکه ساختمانها با اقلیم آن منطقه سازگاری داشته باشد فنآوری روز را در ساخت پروژه اعمال و از شرکتهایی که فنآوری روز را به کارمیگیرند و ترویج می دهند، و تکنولوژی را در صنعت ساختمان بکارمی گیرند حمایت کرد چرا که این شرکتها به ارتقاء کیفیت و کاهش هزینه ها کمک میکنند و در این راه همه وزارتخانههای مرتبط باید کمک کنند.
کیانپور اضافه کرد: اگر یک پژوهش و کار علمی خوبی در کشور انجام شود و برای آن برنامهریزی داشته باشیم ضمن اینکه میتوانیم خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهیم کیفیت زندگی شهروندان به طور مناسب افزایش مییابد همچنین همزمان به شهرهوشمند نیزفکر کنیم و ازهمه ظرفیتهای هوشمند شهری استفاده کنیم.
.در پایان مراسم از برترینهای هفته پژوهش وزارت راه و شهرسازی توسط مجید کیانپورمدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و دیگر مدعوین تقدیر و تجلیل شد
عکاس: فاطمه حلوایی