2022-08-03 09:32:52 | أخبار | ID : 3094 | يزور : 1375
شرکت آزمايشگاه فني و مکانيک خاک موفق شد در طرح توسعه بنادر شمالي استان بوشهر برای نخستین بار عمليات حفاري و مطالعه ژئوتکنيک دريايي در خليج هميشه فارس را به اجرا درآورد.
به گزارش روابط عمومي شرکت آزمايشگاه فني و مکانيک خاک، در راستاي اهداف و سیاستگذاری دولت سيزدهم و وزارت راه و شهرسازي در ارتقاء کيفي پروژههاي عمراني در سطح کشور و نيز تصمیم دولت مبنی بر توسعه بنادر کوچک و بهبود وضعيت ساحل نشينان، با انجام عمليات حفاري و مطالعه ژئوتکنيک دريايي در بنادر ريگ، گناوه و ديلم در استان بوشهر، نقش آفريني موثري در ارتقاء کيفي پروژههاي عمرانی و مطالعه طرح توسعه استان بوشهر ارائه کرده است.
غلامرضا قاسمي مدير آزمايشگاه فني و مکانيک خاک استان بوشهر اظهار داشت: شرکت آزمايشگاه فني و مکانيک خاک با توجه به در اختيار داشتن نيروهاي توانمند و به کارگيري تجهيزات متناسب با نوع فعاليت، مطابق با استانداردهاي داخلي و بينالمللي موفق شد با به کارگیری تیمی خبره و کارآمد از کارشناسان ژئوتکنيک وارد پروژههاي طرح توسعه بنادر ريگ و گناوه شده و عمليات حفاري دريايي را با موفقيت به سرانجام رسانده است.
قاسمي با اشاره به اين که عمليات حفاري اين پروژه ملي، 61 روز به طول انجاميد، افزود: با مطالعه دقيق و ارزيابي موقعيت پروژه و مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی در این پروژه از جک آپ بارجهای سه پايه، با سطح عرشه 24 متر مربع و با ارتفاع پايههاي10 متري به منظور استقرار تجهيزات حفاري و انجام مطالعات ژئوتکنيک استفاده شده است.
وی ادامه داد: در طرح توسعه بندر گناوه در بازوهاي شمالي، جنوبي و حوضچه تعداد 13 گمانه بامجموع 390متر حفاري انجام در عمق آب سه تا هفت متري حفر شده است.
قاسمی اضافه کرد: از مجموع 13 گمانه 9 گمانه در بازوهاي شمالي و جنوبي، 2 گمانه در امتداد ساحل و 2 گمانه در محل حوضچه، براي نخستين بار توسط شرکت آزمايشگاه فني و مکانيک خاک در این پروژه عملياتي شده است.
مدير آزمايشگاه در ادامه افزود: با توجه به سياستهاي دولت سيزدهم مبني بر طرح توسعه بنادر کوچک، اجراي عمليات توسعه بندر ديلم سومين طرحي خواهد بود که بعداز بنادر ريگ و گناوه عمليات حفاري و مطالعات ژئوتکنيک آن توسط آزمايشگاه فني و مکانيک خاک استان بوشهر در روزهاي آینده آغاز خواهد شد.
شهرام احمدی معاون فني آزمايشگاه فني و مکانيک خاک استان بوشهر نيز گفت: در اين پروژه با اقدام جهادی پرسنل متخصص شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک طی دو ماه 390 متر حفاري دريايي انجام و که میانگین حفاري روزانه 6 و نیم متر در روز به ثبت رسيد.
شهرام عاقبتي کارشناس مسئول ژئوتکنيک آزمايشگاه فني و مکانيک خاک استان بوشهر نيز در خصوص شرايط ويژه اين پروژه گفت: در این پروژه مصالح زيرسطحي موجود درمناطق ساحلي عمدتاً از مصالح مسئله دار بوده و شرايط خاص مطالعاتی ژئوتکنيک را ميطلبید از جمله مهمترين مسائل قابل مشاهده موجود در اين پروژه جوشش ماسه، وجود خاکهاي بسيار نرم و ضعيف مستعد نشستهاي بزرگ تحت بارهاي وارده و فرو رفت موضعي مصالح سنگي بود که پديده روانگرائي تحت بارهاي ديناميکي نيز به آن افزوده شد.
بنابراين گزارش آزمايشگاه فني و مکانيک خاک استان بوشهر با دارا بودن توان فني و مهندسي بالا در اجرای مطالعه ژئوتکنيک طرحهاي ملي در سطح استان پيشتاز بوده و با استقرار سيستم مديريت يکپارچهIMS (مديريت کيفيت، مديريت زيست محيطي، ايمني و بهداشت حرفهاي) و پياده سازي سيستم مديريت کيفيت آزمايشگاهي ايزو 17025 گامهاي موثري را در افزايش رضايتمندي و اعتماد کارفرمايان به منظور ارتقاء کيفيت پروژههاي عمرانی برداشته است.
علاوه بر اين در حوزه فعاليتهاي آزمايشگاهي غير مخرب (NDT)؛ نظير دانسيته سنج هستهاي، بيشترين بهرهبرداري از اين تجهيزات در ارزيابي کيفيت بهسازي و تثبيت زير ساختهاي حمل و نقل و احداث پروژههاي عمراني سطح استان به عمل آمده است.