الجودة مفتاح التنمية المستدامة

الجودة مفتاح التنمية المستدامة

برگزاری اولین گردهمائی سراسری مدیران شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک

2017-06-03 11:00:35 | أخبار | ID : 2274 | يزور : 2000

برگزاری اولین گردهمائی سراسری مدیران شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک

اولین گردهمایی سراسری مدیران شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در خرداد ماه سال 96 با حضور سید رضا حسینی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره، اصغر نادری و علی اله وردی از اعضا هیات مدیره، امیر امینی معاونت برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی، علیم یارمحمدی نماینده مجلس شورای اسلامی و مدیران ستادی و استانی شرکت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، مهندس سید رضا حسینی مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در این گردهمایی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: اولین اولویت اعضا هیات مدیره در سال جدید،تعیین چگونگی ادامه فعالیت شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک است ،چراکه به جایی رسیده‌ایم که باید تکلیف شرکت مشخص شود.
مهندس حسینی در ادامه افزود یکی از دلایل اصرار بر حفظ شرکت آزمایشگاه نبود جانشین قابل قبول برای این شرکت در نظام فنی واجرایی کشور است . لذا تاکید می گردد در سالجاری سطح خدمات خود را درحد استاندارد حفظ نماییم، بدیهی است در این راستا می‌بایست در سال 96 نسبت به تعمیر وکالیبره نمودن تجهیزات و همچنین ارتقاء سطح علمی کارکنان اهتمام ورزید .
2
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک افزود: جناب آقای آخوندی فرمودند بهتر است شرکت آزمایشگاه، خدمات آموزشی تخصصی خود را گسترش دهد ومدیران شرکت را به دلیل اصرار بر شناسائی وانتقال تکنولوژی و فناوری های روز تحسین کردند.
وی همچنین با ارائه خلاصه‌ای از تلاش‌های هیات مدیره و برخی از مدیران برای خروج شرکت از فرآیند واگذاری به بخش خصوصی تصریح کرد: می‌بایست با ارائه خدمات منحصر بفرد و مورد نیاز کارفرمایان جایگاه آزمایشگاه را مستحکم نمود.
لزوم تخصیص زمان برای ایجاد نظم در فعالیت‌های آزمایشگاه
در ادامه این مراسم مهندس اصغر نادری یکی از اعضا هیات مدیره آزمایشگاه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: ضروری ترین موضوع، ایجاد کسب و کار مناسب در جهت توسعه، رشد و شکوفایی کشور است.
وی ادامه داد: همه کاندیداهای ریاست جمهوری در راستای ایجاد کسب و کار مناسب قول‌هایی دادند و امیدواریم جناب دکتر روحانی در این راستا موفق باشند. در این چهار سال سند چشم انداز و شرایط دنیا وظیفه سختی را بر عهده دولت و قوای کشور قرارداده که امیدواریم همه موفق باشند.
3
مهندس نادری عنوان کرد: با توجه به فرمایشات مهندس حسینی امیدواریم آنچه خیر است برای آزمایشگاه محقق شود. بزرگترین آرزوی هر یک از شما کسب موفقیت در هر فعالیتی است و کسب موفقیت نیز مبتنی بر بینش انسان‌ها است و امیدواریم آزمایشگاه در ماموریت خود موفق باشد.
وی با اشاره به اینکه حاصل هر فعالیت موفقی باید برای انسان ها آرامش و اعتماد به همراه داشته باشد، تاکید کرد:هر فعالیت وحرکتی که با موفقیت همراه باشد اما آرامش و اعتماد به همراه نداشته باشد بی فایده است. لذا فعالیت های آزمایشگاه نیز باید با توجه به شرایطی که در آن قرار دارد به سمت فراهم شدن آرامش و اعتماد لازم حرکت نماید..
این عضو هیات مدیره تصریح کرد: ایجاد اعتماد و آرامش به یکایک ما بستگی دارد ، با بوجود آمدن اعتماد و آرامش، مثبت نگری شکل می‌گیرد و با اعتماد شکل گرفته شده ،خلاقیت و ابتکار زمینه بروز پیدا میکند .
وی با بیان اینکه آزمایشگاه های استانی شرکت توانمندی‌های زیادی برای انجام کارهای بزرگ دارند، افزود: این توانمندی ها در هر یک از شما وجود دارد و هنر ما شکوفایی و ایجاد زمینه بروز آن است.
مهندس نادری درادامه افزود، موضوع مهم دیگرتوجه به مدیریت زمان است که به سرعت طی می‌شودو لازم است فعالیت های مختلف آزمایشگاه را با مدیریت زمان منطبق کنیم .
وی مهمترین موضوع برای تخصیص زمان را سلامتی خود و کارکنان شرکت دانست و گفت: باید زمانی برای ایجاد سلامتی اختصاص داده شود.
این عضو هیات مدیره عنوان کرد: زمان صرف شده برای هر کار باید متناسب با آن بوده و نباید زمان زیادی صرف یک کار نمود لذا توصیه می‌کنم هر روز که با یک موضوع جدید مواجه می‌شوید آن را در کتاب یا اینترنت با برنامه زمانی درست دنبال کنید.
مهندس نادری ضمن تاکید بر خلاقیت و نوآوری اشاره کرد: پیشنهادهای مثبت قطعا با انتقاد همراه است و این انتقاد از قلب کسانی مطرح می شود که خواهان پیشرفت شرکت هستند.
وی درباره موضوع بهره وری نیز تصریح کرد: هر فرد روزانه بررسی کند که چه میزان ورودی و خروجی برای خود و سازمان داشته است. در رابطه با کارایی نیز باید در نظر داشت تا برای انجام هر فعالیتی براساس استاندارد های موجود به اندازه لازم وقت صرف شود.
این عضو هیات مدیره در پایان سخنان خود اظهار داشت : اثر بخشی یعنی درست انجام دادن کاربرای رسیدن به بهره وری مناسب بوده و قطعا در قبال کارایی و اثربخشی، موضوع کیفیت بسیار اساسی و مهم است.
پس از سخنان مهندس نادری، جناب آقای محسن کردی معاون توسعه مدیریت ومنابع شرکت آزمایشگاه گزارش مبسوطی درباره عملکرد شرکت در سال 1395 ارائه نمود.
4
در ادامه جلسه ،دو کمیته فنی و اداری وپشتیبانی تشکیل و مسائل و مشکلات مربوط به هر کمیته از سوی مدیران مطرح و با بحث و گفت‌وگو درحل مسائل و پاسخ به سئوالات وابهامات موجود صورت پذیرفت .
پس از اتمام جلسات دو کمیته و ارائه نقطه نظرات هریک از سرپرستان مناطق درباره امور جاری شرکت ،از سه مدیر بازنشسته آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک آقایان مهندس جمشید عزیزیان، مهندس یدالله افشار مقدم و مهندس اسماعیل حقیقی مراد تقدیر و تشکر بعمل آمد.
در پایان روز اول گردهمایی جناب آقای مهندس حسینی مدیریت عامل شرکت جمع بندی از جلسه و تصمیمات اتخاذ شده ارائه کردند.
در روز دوم برگزاری اولین گردهمائی سراسری مدیران شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک درسال 96 دو دوره آموزشی « ظرفیت سازی برای کوچک سازی» و «آشنایی با تکالیف مدیران در برخورد با تخلفات اداری و افزایش سلامت اداری» به ترتیب توسط جناب آقای کرد رستمی و جناب آقای خان‌زاده معاون دبیر هیات عالی نظارت برگزار شد. در ادامه مهندس فرشید کریمی مدیریت بخش تعالی شرکت مطالبی با موضوع «نگاهی به الزامات قانونی بهره‌وری در برنامه ششم توسعه کشور در دستگاه‌های اجرایی» ارائه نمود.
در ادامه جلسه مهندس سید رضا حسینی مدیرعامل شرکت آزمایشگاه ضمن خیرمقدم به جناب آقای مهندس علیم یارمحمدی نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: ایشان دوره‌‌ای در شرکت آزمایشگاه خدمت کردند و زمانی که به عنوان نماینده مردم زاهدان انتخاب شدند می دانستیم که وی چه سرمایه‌ای نه تنها برای استان بلکه برای کشور است.
مجلس آمادگی تسهیل مشکلات قانونی برای احیای ظرفیت‌ها را دارد
در ادامه مهندس علیم یارمحمدی نماینده مجلس شورای اسلامی سخنان خود را با تبریک انتخابات شایسته ریاست جمهوری جناب آقای روحانی آغاز کرد و گفت: امیدواریم این بزرگوار با ترمیم در دولت، برنامه‌های مدون خود را عملیاتی کنند.
5
وی با بیان اینکه مدت ها بود، اخبار آزمایشگاه را رصد می‌کردیم، افزود: هنوز متوجه نشدیم که این مجموعه از وزارت راه و شهرسازی علیرغم وجود استانها و شعبات چرا در ردیف شرکت های قابل واگذاری قرار گرفته است. از زمانی که زمزمه واگذاری شرکت آغاز شد باید همگی دست به دست هم می‌دادید و برای جلوگیری از آن تلاش می‌کردید.
وی توضیح داد: در بسیاری از استان‌های کشور بخش خصوصی به بلوغ لازم نرسیده و قطعاً زمانی که دولت می‌خواهد حرکتی انجام دهد باید تمام جوانب را در نظر بگیرد.
این نماینده مجلس با اشاره به سفر خود به شهر فرودگاهی سئول در کره جنوبی گفت: انتظار ما این بود که وضعیت مشابه زیرساخت های کشور خود را در آنجا ببینیم اما چنین چیزی نبود. اکنون 61 سال است پروژه فرودگاه امام خمینی (ره) کلید خورده اما هنوز بطور کامل به اتمام نرسیده است.
وی ادامه داد: فرودگاه «این چوان» جز شهرهای فرودگاهی ردیف اول درآسیا،از لحاظ باری رتبه چهارم در دنیا و از لحاظ مسافری رتبه هشتم جهان را دارد.پروژه شهر فرودگاه سئول از سال 1992 کلید خورده و فاز اول آن در سال 2002 افتتاح شد. این در حالی است که کشور آنها 78 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و تنها استان سیستان و بلوچستان ما 178 هزار کیلومتر مربع با 5 میلیون نفرجمعیت است.
یارمحمدی ادامه داد: آنها خاک لازم برای چنین تاسیساتی را ندارند و به ناچار آب دریا را برای احداث فرودگاهشان در منطقه ویژه اقتصادی خشک کردند که بالغ بر 52 میلیارد دلار برایشان هزینه داشت .این در حالی است که هنوز باند دوم فرودگاه امام خمینی (ره) تکمیل نشده است.
وی به دغدغه نمایندگان مجلس در راستای استفاده از فضای هوایی کشور اشاره کرد و گفت: اتفاقاتی که در منطقه خاورمیانه و ترکیه رخ داد و فضای این کشورها را ناامن کرد، باعث شد تا مجوزهای لازم جهت استفاده از نقاط هوایی ممنوعه به ایران داده شود؛ این اتفاقات باعث شد تا در مدت یک سال 5/5 میلیارد دلار درآمدزایی برای کشورحاصل شود.
نماینده مردم زاهدان افزود: کشور ما ظرفیت و کشش ساخت 4 شهر فرودگاهی معادل شهر فرودگاهی سئول را دارد.
وی با بیان اینکه با شروع پروژه های عمرانی کشور قطعاً شرکت آزمایشگاه و فعالان کنونی بخش عمرانی کشور،پاسخگوی نقش کنترل کیفیت پروژه ها نخواهد بود، تصریح کرد: در چنین شرایطی شرکت آزمایشگاه نیز باید درحوزه‌های مختلف ظرفیت خود را چندین برابر افزایش دهد و همچنین بخش‌های خصوصی نیز می‌توانند وارد عمل شوند.
یارمحمدی با اشاره به بازدید از کشور کانادا جهت بررسی اوضاع دفاتر ایران اظهار کرد: زیرساخت‌های حمل و نقلی به ویژه راه‌های زمینی و همچنین باندهای فرودگاهی در این کشور بسیار قوی است.
وی ادامه داد: ایران از نظر ژئوپلتیکی در منطقه ویژه‌ای قرار دارد و با احیای ظرفیت‌ها می‌توانیم معضلات و مشکلات کشور را حل کنیم چراکه بسترهای لازم برای این ظرفیت‌ها آماده است و ما هم به عزیزان در دولت اعلام کردیم در صورت وجود مشکل در قوانین آمادگی تسهیل آنها را داریم.
در پایان سخنان جناب آقای مهندس علیم یارمحمدی بااهداء لوح تقدیری از زحمات ایشان تقدیر و تشکر بعمل آمد..
در ادامه این مراسم مهندس سید رضا حسینی مدیرعامل شرکت آزمایشگاه ضمن خیرمقدم به جناب آقای مهندس امیر امینی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی از زحمات وی درمورد عدم واگذاری شرکت آزمایشگاه به بخش خصوصی تشکر کرد و گفت: در دو سال گذشته شرکت در شرایطی بوده که هم از لحاظ وضعیت واگذاری شرکت و هم از لحاظ مسائل مالی گرفتاری‌های زیادی داشته است اما در این بین افرادی مانند جناب آقای مهندس امینی و مهندس یار محمدی سنگ تمام گذاشتند. مهندس امینی بودند که بارها با دکتر آخوندی در این زمینه صحبت کرده و وی را آماده بازدید از شرکت کردند.
نظام فنی و اجرایی کشور نیاز به تغییر دارد
مهندس امیر امینی معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی نیز در این مراسم به دعوت مدیریت عامل شرکت سخن خود را آغاز کرد و گفت: شاید همه شما اگر موقعیتی اینگونه بدست می آوردید آرزویتان این بود که در حق آزمایشگاه انجام وظیفه کنید.
6
وی ادامه داد: امروز که برمیگردم به گذشته فکر می‌کنم هر مهندس عمرانی یا هر فردی که می‌خواهد نقشی کوچک در سازندگی کشور داشته باشد باید مسیرش از آزمایشگاه بگذرد چراکه بسیار به فهم موضوعات فنی کمک می‌کند.
امینی تصریح کرد: در یکی از جلساتی که در مجلس شورای اسلامی حضور یافته و در دفاع از آزمایشگاه تاکید کردم که باید محیط را خوب ارزیابی کرد و اگر قرار است، شرکت آزمایشگاه فنی ومکانیک خاک واگذار شود باید دید محیط اطراف چه پاسخی به این خلاء خواهد داد. واقعیت این است که شما کم و بیش می‌دانید که وجود آزمایشگاه درداخل نظام فنی و اجرایی فعلی کشور الزامی است. اگر بتوانیم خلاء موجود در نظام فنی و اجرایی کشور را با سیستم و ساختار دیگری پاسخ دهیم، قطعا آزمایشگاه راه‌های بهتر و بزرگتری برای خود پیدا خواهد کرد و برای توسعه خودش فکر می‌کند چراکه دانش بسیار فنی در مجموعه آزمایشگاه وجود دارد.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی افزود: از ابتدای فعالیت آزمایشگاه تا کنون همه ما برای افزایش کیفیت و ارتقا سطح سرویس در حمل و نقل به ویژه حمل و نقل جاده‌ای تلاش می‌کنیم اما دلیل عدم تحقق نتیجه مطلوب این است که ابزارهای آزمایشگاه برای تحقق این مطلوب کافی نیست و این آسیبی است که نظام فنی و اجرایی ما به کشور، سرمایه ها و زیرساختهای کشور وارد می‌کند.
به گفته وی امروز که خود من نیز کارفرما هستم، احساس می‌کنم این ظلم را در حق آزمایشگاه انجام می‌دهم یعنی کمتر کسی به کارکنان زحمتکش آزمایشگاه در واحدهای محلی توجه می‌کند و این چرخه ناقص همینطور ادامه دارد.
مهندس امینی تاکید کرد اگر زمانی لازم باشد، خدمات آزمایشگاهی به مردم ارائه شود باید حتما نظام فنی و اجرایی ما اصلاح شود،: باید پیمانکار، مشاور و کارفرما مسئولیتش را بپذیرد چراکه مسئولیت این افراد در نظام فنی و اجرایی ما خیلی شفاف و مستند تعریف نشده است. به نظر من مشکل اصلی در بدنه فنی و اجرایی کشور بوده و سازمان برنامه و بودجه باید بیشتر به این مقوله بپردازد. باید نظامات اجرایی را به سمتی پیش ببریم که سیستم‌های ما خود کنترلی داشته، و مسئولیت‌پذیر شوندو تا زمانی که این مهم فراهم نشود، آمادگی برای خصوصی‌سازی آزمایشگاه وجود ندارد.
وی گفت: اکنون ما یک سرویس عمومی به مردم ارائه می‌دهیم که با جان میلیون‌ها انسان طرف است. خدمات عمومی بسیار متفاوت از خدمات فردی و خصوصی است و شناساندن این موضوع کار دشواری است. متاسفانه داخل آزمایشگاه نیز برخی به دنبال خصوصی‌سازی هستند و البته من با نفس خصوصی‌سازی مخالفتی ندارم اما نظام فنی و اجرایی ما چگونه می‌خواهد به این خلاء ها پاسخ دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: مباحثی مانند اینکه آزمایشگاه بایدمرجع نظارت شود به این معنا که آزمایشگاه‌های خصوصی که در واحدهای محلی ازمایش‌هایی انجام می‌دهند، توسط آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به صورت رندم تست شوند و یا اینکه آزمایشگاه مرجعی برای کالیبراسیون ابزارها، تجهیزات، مکانیزم‌های عملیاتی و کدینگ آزمایشگاه‌های خصوصی شود نیز اشتباه است و جایگاه آزمایشگاه خیلی وسیع تر است.
وی با بیان اینکه قوی‌ترین سرمایه دولت به لحاظ علمی و پژوهشی و تکنیکی در آزمایشگاه متمرکز است، افزود: آن تغییر رویکردی درست است که آزمایشگاه را به یک سازمان توسعه علم، دانش و تولید تکنولوژی تبدیل کند.
در پایان سخنان جناب آقای مهندس امیر امینی، با اهداء لوح تقدیری از زحمات ایشان تشکر بعمل آمد.
پس از پایان صحبت‌‌های مهندس امینی، جناب آقای سلیمانی حسابرس داخلی شرکت نکاتی را درباره آموزش مالی کاربردی مطرح کرده و به برخی موارد مبتلا به در آزمایشگاه تاکید کرد؛ سپس جناب آقای کردی مواردی را درباره مسائل اداری و مالی شرکت برای مدیران مطرح کرده و در پایان مهندس نادری عضو هیات مدیره شرکت آزمایشگاه جمع بندی از نکات روز دوم ارائه کردند.

تعليقات
    لم يتم العثور على شيء!

يمكنك أيضًا تسجيل رأيك حول هذه المقالة: