برای اولین بار/ انجام حفاری دریایی طرح توسعه بنادر کوچک

2024-12-22 23:04:41 | ID : 2140 | يزور : 222

90

به گزارش روابط عمومی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر، در سفر رئیس جمهور به استان‌های ساحلی کشور مبنی بر طرح توسعه بنادر کوچک با هدف بهبود وضعیت ساحل نشینان، یکی از اولویت‌های کاری دولت سیزدهم بود که این رسالت مهم بر دوش سازمان بنادر و دریانوردی گذاشته شد تا برای تحقق آن اهتمام جدی ایجاد شود.


در تیرماه سال جاری و در نشست شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی که در بندر بوشهر برگزار شد، حسن بیک محمدلو معاون برنامه ریزی، توسعه و مدیریت و منابع این سازمان، پروژه طرح توسعه بنادر کوچک را در اولویت مهم در بودجه ریزی سازمان قرار داد.


آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به عنوان یکی از شرکت‌های دولتی و زیر مجموعه وزارت راه وشهرسازی مأموریت انجام مطالعات ژئوتکنیک دریایی را بر عهده گرفت تا در این راستا بتواند نقش آفرینی کند که این مهم در سه بنادر ریگ، گناوه و دیلم در اولویت کاری این شرکت قرار گرفت.


با تیمی قوی و بادانش وارد پروژه گناوه شدیم
غلامرضا قاسمی مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در بحث ورود به بازارهای جدید و با توجه به اینکه تجربه‌ای در زمینه حفاری دریایی نداشتیم، مذاکراتی با مدیرکل بنادر و دریانوردی استان انجام شد و موفق شدیم با یک تیم قوی از کارشناسان ژئوتکنیک وارد این پروژه شده و در طرح توسعه بنادر ریگ و گناوه موفق عمل کنیم.


وی تصریح کرد: در جلسه‌ای که با مدیر عامل شرکت آزمایشگاه‌های کشور داشتیم به خوبی در بحث مالی این پروژه مورد حمایت قرار گرفتیم تا روند کار در این پروژه به خوبی و بدون مشکل انجام شود.
قاسمی با بیان اینکه آزمایشگاه استان بوشهر در طرح‌های مختلفی پیشتاز بوده عنوان کرد: ما در پروژه‌های همچون سیستم مدیریت یکپارچه (مدیریت کیفیت، مدیریت زیست محیطی، مدیریت ایمنی وبهداشت حرفه‌ای)، سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه ایزو ۱۷۰۵، و آزمایشات دانسیته‌سنج هسته‌ای در ایران جزء اولین‌ها بودیم که این امر به همت کارشناسان با دانش شرکت به خوبی رقم خورده است.


راندمان بالای در این عملیات داشتیم
شهرام احمدی معاون فنی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر نیز در خصوص پروژه عملیلت حفاری طرح توسعه بندر گناوه به همکار ما گفت: در پروژه عملیات حفاری از جک پارچ‌های سه و چهار پایه استفاده می‌شود که در این پروژه نیز ما از نوع سه پایه استفاده کردیم.


وی در ادامه افزود: این جک آپ سطح عرشه آن ۲۴ متربع و ارتفاع پایه‌های آن ده متری می‌باشد که در بازوهای شمالی، جنوبی و حوضچه آن ۱۳ گمانه حفاری انجام شد که عمق آب محل حفاری از سه تا هفت متر بود و، ما در بازوی شمالی چهار، جنوبی پنج و در امتداد ساحل دو گمانه و همچنین در محل حوضچه نیز دو گمانه پنج متری حفاری کردیم.


احمدی در خصوص مدت زمان حفاری این پروژه نیز عنوان کرد: ما در این پروژه ۹۶ روز حضور داشتیم که ۳۵ روز آن به دلیل شرایط بد جوی عملیلت حفاری انجام نشد و در مجموع ۶۱ روز مفید کار کردیم و ۳۹۰ متر حفاری نیز انجام شد که راندمان ۶ و نیم متر در روز را به ثبت رساندیم که از راندمان حفاری در خشکی بالاتر می‌باشد.


شرایط حفاری دریایی خاص می‌باشد
شهرام عاقبتی کارشناس ژئوتکنیک آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر نیز در خصوص این پروژه اظهار کرد: بر اساس ویرایش سوم مبحث هفت مقررات ملی ساختمان اگر در پروژه‌ای هریک از هشت حالت بیان شده به تنهایی وجود داشته باشد شرایط خاص مطالعات ژئوتکنیک را می‌طلبد در پروژه‌های استان بوشهر از این تعداد هفت مورد را تواما دارا می‌باشیم.


وی تصریح کرد: در پروژه‌های حفاری دریایی اس پی تی درمحدود خاکهای بسیارنرم، ضعیف و مصالح سُستی دارد که این معضل در فرورفت مصالح سنگی در این گونه پروژه‌ها رابه دنبال دارد.

پروژه دریایی باعث اعتبار بخشی آزمایشگاه بود
ایمان مشهدپور کارشناس امور قراردادهای این شرکت نیز در خصوص شرایط خاص این قرارداد حفاری به خبرنگار ما گفت: پروژه ژئوتکنیک دریایی طرح توسعه بندرگناوه یکی از بهترین قراردادهای بود که آزمایشگاه استان بوشهر طی سال‌های اخیر منعقد کرده است.


وی تصریح کرد: به لحاظ حجم قراردادی و مبلغ ریالی بعد از فازهای پالایشگاهی، یکی از بهترین پروژه‌های بوده و باعث اعتبار بخشی به آزمایشگاه استان بوشهر شده است.


بر اساس همین گزارش و با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر طرح بنادر کوچک، اجرای توسعه بندر دیلم سومین طرحی خواهد بود که بعد از بنادر ریگ و گناوه در هفته جاری عملیات ژئوتکنیک آن توسط آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر آغاز خواهد شد.

ولاية
تعليقات
    لم يتم العثور على شيء!

يمكنك أيضًا تسجيل رأيك حول هذه المقالة: